Shkalla e Sulfatit të Amonit

Përshkrim i shkurtër:

Sulfati i amonit është një pleh i mirë azotik (i njohur zakonisht si pluhur i fushës së plehut), i përshtatshëm për tokë dhe kultura të përgjithshme, mund të bëjë që degët dhe gjethet të rriten fuqishëm, të përmirësojnë cilësinë e frutave dhe rendimentin, të rrisin rezistencën e të korrave ndaj katastrofave, mund të përdoren si bazë pleh, pleh për veshje dhe pleh për farë. Miniera në tokë të rrallë, miniera me sulfat amoni si lëndë e parë, duke përdorur formën e shkëmbimit të joneve për të shkëmbyer elementët e rrallë të tokës nga xehet.


Detaje të Produktit

Etiketat e produkteve

Specifikimet:  

Artikulli Rezultatet
Pamja e jashtme Kristale
Azotit 21%
Lagështi 0,5%
Madhësia e grimcave 0,1-1 mm
Ngjyrë Kristalet e Bardha

Përshkrim: 

Sulfati i amonit është një pleh i shkëlqyeshëm azotik, i përshtatshëm për tokë dhe kultura të përgjithshme. Mund të bëjë që degët dhe gjethet të rriten fuqishëm, të përmirësojnë cilësinë dhe rendimentin e frutave dhe të rrisin rezistencën e të korrave ndaj katastrofave. Mund të përdoret si pleh bazë, veshje e sipërme dhe pleh farë. Mund të pësojë reaksion të dyfishtë dekompozimi me kripë për të prodhuar klorur amoniumi, të reagojë me sulfat alumini për të prodhuar shap amoni dhe të prodhojë materiale zjarrduruese së bashku me acid borik. Shtimi në tretësirën e galvanizimit mund të rrisë përçueshmërinë. Alsoshtë gjithashtu një katalizator për ngjyrën e salcës së ushqimit, një burim azoti për kultivimin e majasë në prodhimin e majave të freskëta, ndihmës të ngjyrosjes së ngjyrave acid dhe agjentit zbutës të lëkurës. Përveç kësaj, ajo është përdorur gjithashtu në pirja e birrës, reagensët kimikë dhe prodhimin e baterive. Një rol tjetër i rëndësishëm është nxjerrja e tokave të rralla. Minierat përdorin sulfatin e amonit si lëndë të parë, shkëmbejnë elementët e rrallë të tokës në mineral në formën e shkëmbimit të joneve dhe më pas mbledhin rrjedhjet për të hequr papastërtitë, për të precipituar, për t’u shtrydhur dhe djegur për t’u bërë mineral i rrallë i tokës. 1 ton mineral i rrallë i tokës kërkon rreth 5 ton sulfat amoni.

Ka edhe shumë përdorime biologjike, të përdorura kryesisht në proceset e pastrimit të proteinave, sepse sulfati i amonit është një substancë inerte dhe nuk është e lehtë të reagosh me substanca të tjera biologjikisht aktive. Mund të mbrojë aktivitetin e proteinave në masën më të madhe gjatë procesit të pastrimit. Përveç kësaj, sulfati i amonit është jashtëzakonisht i tretshëm E pra, ai mund të formojë një mjedis me kripë të lartë për t'u përgatitur për reshjet e proteinave dhe pastrimin pasues të kripës së lartë. Tretshmëria e sulfatit të amonit në zero gradë dhe 25 gradë në temperaturën e dhomës është krejt e ndryshme. Më poshtë është përqendrimi molar i sulfatit të amonit në ngopje të ndryshme në dy temperatura.

Nga ana industriale, ajo merret nga reagimi i neutralizimit të drejtpërdrejtë të amoniakut dhe acidit sulfurik. Nuk është përdorur shumë më parë. Kryesisht përdor nënprodukte në prodhimin industrial ose gazin e shkarkimit të shkarkuar nga acidi sulfurik ose uji i amoniakut (të tilla si acidi sulfurik për të thithur gazin e furrës së koksit. Amoniaku, uji i amoniakut thith dioksidin e squfurit në gazin e tymit të shkrirjes, amoniakun në prodhimi i Kapronit ose mbetjeve të acidit sulfurik në prodhimin e dioksidit të titanit me metodën e acidit sulfurik). Ekzistojnë edhe sulfate amoniumi të prodhuara nga metoda e gipsit (duke përdorur gips natyror ose fosfogips, amoniak dhe dyoksid karboni si lëndë të parë).

Përdor

Për një kohë të gjatë, përdoret kryesisht si pleh, i përshtatshëm për toka dhe kultura të ndryshme. Mund të përdoret gjithashtu në tekstile, lëkurë, ilaçe, etj. Sulfati i amonit të ngrënshëm përgatitet duke shtuar sulfat amoniumi industrial në ujë të distiluar për t'u tretur, duke shtuar një agjent heqës arseniku dhe një agjent heqës të metaleve të rënda për pastrimin e tretjes, filtrimin, avullimin dhe përqendrimin , ftohja dhe kristalizimi, ndarja centrifugale dhe tharja. Përdoret si shtesë e ushqimit, si rregullator brumi dhe lëndë ushqyese e majasë.


  • E mëparshme:
  • Tjetra:

  • Shkruajeni mesazhin tuaj këtu dhe na e dërgoni

    Kategoritë e produkteve