SULFAT I FERRUAR

Shfletoni nga: Të gjitha
  • Ferrous sulphate heptahydrate

    Hptahidrati i sulfatit hekuri

    Shfaqja e sulfatit të hekurit është një kristal monoklinik blu-jeshil, kështu që zakonisht quhet "pleh i gjelbër" në bujqësi. Sulfati hekuri përdoret kryesisht në bujqësi për të rregulluar pH e tokës, për të nxitur formimin e klorofilit dhe për të parandaluar sëmundjen e zverdhjes të shkaktuar nga mungesa e hekurit në lule dhe pemë. Shtë një element i domosdoshëm për lulet dhe pemët që duan acidin, veçanërisht pemët e hekurta. Sulfat hekuri përmban 19-20% hekur. Isshtë një pleh i mirë hekuri, i përshtatshëm për bimët që duan acidin dhe mund të përdoret shpesh për të parandaluar dhe trajtuar sëmundjen e zverdhjes. Hekuri është i nevojshëm për formimin e klorofilit në bimë. Kur hekuri është i mangët, formimi i klorofilit bllokohet, duke bërë që bimët të vuajnë nga kloroza, dhe gjethet bëhen të verdhë të zbehtë. Tretësira ujore e sulfatit të hekurit mund të sigurojë direkt hekur që mund të thithet dhe shfrytëzohet nga bimët, dhe mund të zvogëlojë alkalinitetin e tokës. Zbatimi i sulfatit të hekurit, në përgjithësi, nëse toka në vazo ujitet drejtpërdrejt me një solucion 0.2% -0.5%, do të ketë një efekt të caktuar, por për shkak të hekurit të tretshëm në tokën e derdhur, ai shpejt do të rregullohet në një përbërës i pazgjidhshëm që përmban hekur Ajo dështon. Prandaj, në mënyrë që të shmanget humbja e elementeve të hekurit, 0.2-0.3% tretësirë ​​e sulfatit të hekurit mund të përdoret për të spërkatur bimët në gjethe.