Амониум сулфат капро одделение

Краток опис:

Амониум сулфат е добро азотно ѓубриво (општо познато како поле за ѓубриво), погодно за општа почва и култури, може да направи гранки и лисја да растат енергично, да го подобрат квалитетот и приносот на овошјето, да ја подобрат отпорноста на земјоделските култури кон катастрофи, може да се користи како основа ѓубриво, ѓубриво за облекување и ѓубриво за семе. Рударство на ретка земја, експлоатација со амониум сулфат како суровина, користејќи форма на јонска размена за размена на ретките елементи од руда.


Детали за производот

Ознаки на производот

Спецификации:  

Предмет Резултати
Изглед Кристали
Азот 21%
Влага 0,5%
Големина на честичка 0,1-1мм
Боја Бели кристали

Опис: 

Амониум сулфат е одлично азотно ѓубриво, погодно за општа почва и култури. Може да направи гранки и лисја да растат енергично, да го подобри квалитетот и приносот на овошјето и да ја подобри отпорноста на земјоделските култури кон катастрофи. Може да се користи како основно ѓубриво, врвно облекување и ѓубриво за семе. Може да претрпи реакција на двојно распаѓање со сол за да се произведе амониум хлорид, да реагира со алуминиум сулфат за да се произведе амониумски стипса и да се произведат огноотпорни материјали заедно со борна киселина. Додавањето во растворот за позлата може да ја зголеми спроводливоста. Тоа е исто така катализатор за бојата на сосот од храна, извор на азот за одгледување квасец во производството на свеж квасец, помошен за боење на киселини и средство за размачкување кожа. Покрај тоа, тој исто така се користи во подготовка на пиво, хемиски реагенси и производство на батерии. Друга важна улога е минирање на ретки земји. Рударството користи амониум сулфат како суровина, ги разменува ретките елементи во рудата во форма на јонска размена, а потоа го собира исцедокот за да се отстранат нечистотиите, да се таложат, да се исцедат и да се изгорат за да станат ретки руди на земја. За 1 тон руда од ретка земја се потребни околу 5 тони амониум сулфат.

Исто така, постојат многу биолошки намени, најчесто користени во процесите на прочистување на протеините, бидејќи амониум сулфат е инертна супстанција и не е лесно да се реагира со други биолошки активни супстанции. Може да ја заштити протеинската активност во најголема мера за време на процесот на прочистување. Покрај тоа, амониум сулфат е исклучително растворлив, тој може да формира средина со висока сол за да се подготви за протеински врнежи и последователно прочистување со висока сол. Растворливоста на амониум сулфат на нула степени и 25 степени на собна температура е сосема поинаква. Следното е моларна концентрација на амониум сулфат при различна сатурација на две температури.

Индустриски, се добива со реакција на директна неутрализација на амонијак и сулфурна киселина. Не се користи многу порано. Главно се користат нуспроизводи во индустриското производство или издувните гасови испуштени од сулфурна киселина или вода од амонијак (како што е сулфурна киселина за апсорпција на гас од кокс) Амонијакот, амонијак вода апсорбира сулфур диоксид во димни гасови на топилницата, амонијак во производство на капрон или отпад од сулфурна киселина при производство на титаниум диоксид со метод на сулфурна киселина). Постојат и амониум сулфати произведени со методот на гипс (користејќи природен гипс или фосфогипс, амонијак и јаглерод диоксид како суровини).

Употреби

Долго време, главно се користи како ѓубриво, погодно за разни почви и култури. Може да се користи и во текстил, кожа, медицина и сл. Амониум сулфат за јадење се подготвува со додавање на индустриски амониум сулфат во дестилирана вода за растворање, додавање на агенс за отстранување арсен и средство за отстранување на тешки метали за прочистување на растворот, филтрирање, испарување и концентрација , ладење и кристализација, центрифугално одвојување и сушење. Се користи како додаток на храна, како регулатор на тесто и хранлива материја за квасец.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја