ТРИПЛЕН СУПЕР ФОСФАТ

Прелистајте по: Сите
 • Triple Super Phosphate

  Троен супер фосфат

  TSP е повеќеелементно ѓубриво кое главно содржи фосфатно ѓубриво растворливо во вода со висока концентрација. Производот е сив и бело лабав прав и гранулиран, малку хигроскопски, а правот лесно се агломерира откако е влажен. Главната состојка е растворлив во вода монокалциум фосфат [ca (h2po4) 2.h2o]. Вкупната содржина на p2o5 е 46%, ефективната p2o5≥42% и растворлива во вода p2o5≥37%. Исто така, може да се произведува и снабдува според различните побарувања на корисниците за содржина.
  Употреби: Тешкиот калциум е погоден за разни почви и култури и може да се користи како суровина за основно ѓубриво, врвно облекување и сложено (мешано) ѓубриво.
  Пакување: пластична ткаена кеса, нето-содржината на секоја кеса е 50 кг (± 1,0). Корисниците исто така можат да ги одредат режимот на пакување и спецификациите според нивните потреби.
  Својства:
  (1) Прашок: сив и бело лабав прав;
  (2) Грануларен: Големината на честичките е 1-4,75 mm или 3,35-5,6 mm, 90% поминување.