ʻO ka hana a Mono Potassium phosphate a me ke ʻano o ka hoʻohana

ʻO ka Mono Potassium phosphate ka hana o ka paepae ʻana i ka photosynthesis o nā mea kanu, hoʻopiha koke i nā meaola kūpono i ka lepo, hoʻomaikaʻi i ka momona o ka lepo, maʻalahi a hoʻohana ʻia e nā mea kanu, hoʻonui i ka hiki o nā mea kanu ke pale aku i ke anuanu, maloʻo, nā mea ʻino a me nā maʻi, a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i nā mea kanu. mea e like ai. Ua hoʻohana ʻia ia i ka hana mahiʻai. hoʻohana ākea.

1. Hoʻonui i ka hana a me nā hua ikaika
Mai ʻAukake a ʻOkakopa, ulu wikiwiki nā hua citrus. ʻO ka wā nui o nā wana a hāʻule a piha, aia kahi koi nui no nā mea momona, ʻoi aku ka maʻalahi o ka ulu ʻana o nā hua i ka phosphorus a me ka potassium fertilizers. ʻO ka noi i kēia manawa hiki ke hoʻokō i nā pono o ka citrus i ka phosphorus a me nā potassium potassium. Hiki iā ia ke hāpai i ka ulu wikiwiki o nā hua a hoʻonui i ka hua.

2. Hoʻolaha pua i ka hoʻokaʻawale ʻana o ka pua
I ka wā o ka ʻokoʻa ʻana o ka pua citrus, hoʻokaʻawale i ka pae o ka gibberellin i nā lāʻau hua e like me ka citrus hiki ke hoʻonui i ka hoʻokaʻawale ʻana i nā pua pua citrus. Hiki iā Paclobutrazol ke kāohi pono i ka synthes o gibberellin. ʻO ka manawa pīpī ka mea maʻamau mai ʻOkakopa a Kekemapa. ʻO ka maʻamau, hiki ke hoʻohana ʻia ka paclobutrazol 500 mg No kēlā me kēia lita, e hoʻohui i ka 600-800 mau manawa potassium dihydrogen phosphate (potassium phosphate bank) a ʻehu pū. ʻAʻole hiki i kēia kumumanaʻo ke paipai wale i nā pua, akā mālama pū i nā wana hoʻoilo.

3. E hoʻonui i ka ʻike kō
I ka wā ma hope o ka hoʻonui ʻana o ka pūnaewele, ʻo ka ulu ākea o ka hua citrus ka mea ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o ka ulu kū. ʻO kāna hiʻohiʻona nui loa ka hoʻonui ʻana o ka wai a me nā mea hiki ke hoʻoheheʻe ʻia i loko o ka gizzard, a hoʻonui ka hua āpau i ka nitrogen, phosphorus, potassium, calcium, magnesium, a pēlā aku. Hiki i ka phosphorus a me ka potassium ke paipai i ka hōʻiliʻili ʻana o ka wai a me nā paʻakai paʻakai ʻole i ka hua, e hoʻonui ana i ka nui o ke kō a hoʻemi i ka nui o ka waikawa.

4. Hoʻoemi i ka pohā hua
ʻOi aku ka liʻiliʻi o ka mea kanu momona phosphate, ʻoi aku ka potassium, nitrogen, a me ka manure farmyard e hōʻemi i ka huaʻai. Mai ka hopena o Iulai a i ka mua o ʻAukake, ʻehu 0.3% potassium dihydrogen phosphate solution ma nā lau citrus e hoʻoliʻiliʻi i ka hua ʻana o ka hua citrus.

5.Cold a me ka hau kūpaʻa
E hoʻomaʻemaʻe i nā aʻa me ka mea momona wikiwiki ma mua a ma hope o ka ʻohi ʻana o nā hua, i hui pū ʻia me ka foliar spraying (0.2% ~ 0.3% potassium dihydrogen phosphate me 0.5% urea hoʻohuihui a i ʻole holomua hui momona) e hoʻonui i nā meaola, paipai i ka hoʻihoʻi wikiwiki ʻana o ka ikaika o ka lāʻau a hoʻonui i ka momona. hōʻiliʻili, ulu ikaika ka lāʻau a hoʻomaikaʻi i ke kūʻē anu. Hoʻopili hou i ka mea kanu meaola e hoʻomehana ma hope o ka ʻohi ʻana o nā hua.

6. Hoʻonui i ka helu hoʻonohonoho hua
ʻO nā pua Citrus, nā wana hou, ʻo ia hoʻi nā stamens a me nā pistil i loko o nā pae kiʻekiʻe o ka phosphorus a me ka potassium, no laila pono pono ka pua a me nā wana hou e hoʻopau i ka nui o nā phosphorus a me nā meaʻai potassium. ʻO ka wā pua hope loa i ka waenakonu o Mei ka manawa i makemake nui ai ka lāʻau no ka phosphorus a me ka potassium nutrient, a ua lako ka lako. Inā ʻaʻole ia e hoʻohui ʻia i ka manawa, e alakaʻi ia i ka ulu maikaʻi ʻole o nā mea pua a hoʻonui i ka hāʻule hua i Iune. Lawe pono i ka topdressing keu-a keu e hoʻopiha i ka phosphorus a me ka potasiuma pono. Hiki ke hoʻonui i ka helu hoʻonohonoho hua.

7. Hoʻonui i ke kūpaʻa
Hiki i ka Mono Potassium phosphate ke hoʻomaikaʻi i ke kūpaʻa koʻikoʻi o ka citrus, e like me ke kūlia ʻana o ka maloʻo, ke kūpale ʻana i ka makani maloʻo a me ka wela, ke kūpaʻa ʻana i ka wai wai, ke kūpaʻa ʻana i ka hau, ke kūpaʻa ʻana i ka hōʻino a me ka paipai ʻana i ka hoʻōla, kūʻē ʻana i ka maʻi bacteria a pēlā aku.

8. Paipai i ka photosynthesis a hoʻonui i ka mālama a me ka lawe ʻana i nā hua
Hoʻonui ka potassium i ka photosynthesis i ka wā o ka ulu ʻana o ka mea kanu, hoʻonui i ka hana a me ka loli o nā meaola, a hiki nō hoʻi ke mānoanoa a me ka hoʻoikaika i ka ihi, no laila e hoʻonui ana i ka mālama a me ka lawe ʻana i nā hua.

9. Hoʻoponopono i ka ulu a me ka ulu ʻana o ka citrus
ʻO ka potassium dihydrogen phosphate ka hopena o kahi mea hoʻokele, kahi hiki ʻole ke hāpai i ka hoʻokaʻawale ʻana o nā puʻupuʻu citrus, akā hoʻonui pū i ka nui o nā pua, nā pua pua ikaika, nā pua ikaika a me nā hua, a paipai maikaʻi i ka ulu a me ka ulu ʻana o nā aʻa.

He mana nui ko ka Mono Potassium phosphate i ka ulu ʻana o ka citrus, akā e hoʻomanaʻo e hoʻohana me ka makapō a hoʻohana ia mea i ke kaulike.

Eia hou, makemake wau e haʻi aku iā ʻoe i kahi hoʻopunipuni. Ke hui ʻia ka potassium dihydrogen phosphate, inā makemake ʻoe i kahi hopena maikaʻi, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo e kāwili me ka boron. Hiki i kēia ke hoʻomaikaʻi maikaʻi i ka lawe ʻana a me ka hoʻohana ʻana o ka mea boron a pāʻani i kahi hopena hoʻopili maikaʻi maikaʻi aʻe.


Ka manawa o ka manawa: Dec-28-2020