He aha nā mea maikaʻi o ka mea hoʻomomona hoʻohui?

ʻO ka mea hoʻomomona hui e pili ana i kahi mea hoʻomomona kemika i loaʻa i ʻelua a ʻoi paha nā meaola. I nā makahiki i hala iho nei, ua hoʻohana ʻia a hoʻohana ākea ʻia i ka mahiʻai, a wela loa hoʻi ke kūʻai aku ʻana o ka mea momona mea hoʻohui ma ka mākeke. No laila he aha nā pono o ka mea hoʻomomona hoʻohui?
Hoʻohui pū ka mea hoʻomomona i ka granulation disc, granulation drum, granulation spray, amoniation granulation a me nā hana granulation ʻē aʻe. He mea ʻole ka ʻano o ka hana granulation, loaʻa iā ia nā pono aʻe:
1. Ka ʻike pono piha a me nā ʻike kiʻekiʻe: Loaʻa i ʻelua a ʻoi mau mea momona paha, i hiki ke hoʻolako i nā ʻano huaola like ʻole e koi ʻia e nā mea kanu i ka wā kaulike a lōʻihi hoʻi, a hoʻomaikaʻi i ka hopena o ka momona
2. ʻO nā waiwai kino maikaʻi, maʻalahi e hoʻopili: ʻo ka nui o nā mea momona momona mea like a hygroscopic, maʻalahi e mālama a hoʻopili, a ʻoi aku ke kūpono no ka noi mīkini.
3. Aia kekahi mau mea kōkua a ʻaʻohe hopena maikaʻi ʻole i ka lepo: pono ka hapa nui o nā meaola i loko o nā mea momona i hoʻohui ʻia no nā mea kanu, i hiki ke pale i nā ʻōpala o kekahi mau kumuwaiwai a pale i nā hopena maikaʻi ʻole o kekahi mau mea kōkua ma ka lepo.
4. Hiki i nā lakio like ʻole ke kūpono i ke koho ʻana a me ka noi ʻana: ʻo ka hiʻohiʻona nui o ka mea momona momona hiki ke koho ʻia a noi ʻia e like me nā ʻano o nā mea momona o ka lepo a me nā ʻano nutritional o nā mea kanu e hōʻalo i nā ʻōpala o kekahi mau mea momona a hoʻomaikaʻi i ka hopena. o ka hana hoʻomomona.
5. Hoʻoemi i nā kumukūʻai a mālama i ke kālā: ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā mea kōkua i hoʻohui ʻia, a ʻoi aku ka nui o nā mea o nā mea pono ma mua o nā mea momona maʻalahi. ʻO nā mea momona me ka nui o nā mea momona he liʻiliʻi ka liʻiliʻi, haʻahaʻa i ka wahī a me nā kumukūʻai halihali, a maʻalahi hoʻi e noi.


Ka manawa Post: Nov-04-2020