Faʻaaoga autu o le magnesium sulphate

Vailaʻau
Faʻaogaina i fafo o le magnesium sulphate efuefu mafai faʻaititia fula. E faʻaaogaina e togafitia ai le fulafula pe a maeʻa manuʻa o le vae ma fesoasoani e faʻaleleia le paʻu talatala. O le magnesium sulphate e faigofie ona fofo i le vai ma e le mitiia pe a tuʻuina i le tautala. O le magoni ions ma ionate sulfate o loʻo i totonu o le vai vai e le faigofie ona mitiia e le puipui o le tina, lea e faʻateleina ai le osmotic pressure i totonu o le tino, ma o le vai i totonu o le tino e faʻasolo atu i le itu o le gutu, lea e faʻateleina ai le aofaʻi o le sela i totonu. Ua faʻalauteleina le puipui o le manava, ma faʻamalosia ai lagona o neura i le puipui o le tina, lea e mafua ai le faʻateleina o le manava o le manava ma le catharsis, o loʻo galue i vaega uma o le manava, o lona uiga e vave ma malosi le aafiaga. Faʻaaogaina o se catharsis sooupu ma duodenal alavai sui. Magnesium sulphate oona tui ma tui intramuscular e masani ona faaaoga mo anticonvulsant. E mafai ona mafua ai vasodilation ma lalo toto maualuga. Ona o le aafiaga tutotonu taofiofia o le magnesium sulfate, malologa skeletal maso ma le toto toto faaitiitia, e masani ona faaaoga falemaʻi e aveese ai le eclampsia ma tetanus. O isi felafolafoaʻiga e faʻaogaina foi mo le togafitia o le toto maualuga faʻafitauli. E faʻaaogaina foʻi e faʻateʻa ai le masima barium.

Meaʻai
Meaʻai vasega magnesium sulphate o loʻo faʻaaogaina o se magnesium faʻaopoopoga i meaai gaosi. Magnesium o se mea taua tele i le tino o le tagata e auai i le gaioiga o ponaivi fausiaina ma maso maso. O se activator o tele enzymes i le tino o le tagata ma faia se taua tele taua i le tino o meafaitino metabolism ma neula gaioiga. Afai o le tino o le tagata leai se magnesium, o le a mafua ai meafaitino metabolism ma neurological faʻaletonu, sapalai le paleni, aʻafia le tuputupu aʻe o tagata ma atinaʻe, ma e oʻo foi i le oti.

Fafaga
Fafaga vasega magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina o se magnesium faʻaopopo i le fafagaina gaosi. Magnesium o se mea taua tele i le gaioiga o ponaivi fausiaina ma maso maso i lafumanu ma moa. O se activator o eseese enzymes i lafumanu ma moa. E i ai sona taua tele i le meafaitino metabolism ma neula galue i lafumanu ma moa. Afai o le tino o lafumanu ma moa leai ni magnesium, o le a mafua ai meafaitino metabolism ma neurological faʻaletonu, sapalai le paleni, aʻafia le tuputupu ae ma atinaʻe o lafumanu ma moa, ma e oʻo lava i le oti.

Alamanuia
I vailaʻau faʻatinoga, magnesium sulfate heptahydrate o loʻo faʻaaogaina o se tele-aoga mata mea mo le gaosiaina o isi magnesium compound. I le gaosiga o ABS ma EPS, o le anhydrous magnesium sulphate o loʻo faʻaaogaina o se polymer emulsion coagulant. I le gaosiga o alava na faia e le tagata, anhydrous magnesium sulfate o se vaega o le vai taele. Magnesium sulphate heptahydrate o loʻo faʻaaogaina e faʻamautu ai mo peroxides ma perborates, ia e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau fufulu. Faʻaaoga e fetuʻunaʻi ai le viscosity i vailaʻau suavaia. I le cellulose gaosiga, o le magnesium sulphate heptahydrate o loʻo faʻaaogaina e faʻateleina ai le filifilia o le okesene faʻamamaina le faʻaaogaina. E mafai ona faʻaleleia le tulaga lelei o le cellulose ma sefe le aofaʻi o vailaʻau na faʻaaogaina. Magnesium sulphate heptahydrate o loʻo faʻaaogaina o se paʻu gaosi fesoasoani. Faʻaopopoina magnesium sulfate heptahydrate mafai ona faʻamaluluina le paʻu. Faʻalauiloa le pipiʻi o tanning sooupu ma paʻu, faʻateleina le mamafa o paʻu. I pulp gaosiga, anhydrous magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina e faʻateleina ai le filifilia o le okesene o le faʻaaluina o le okesene, faʻaleleia le lelei o le cellulose, ma sefe le aofaʻi o vailaʻau na faʻaaogaina. I le vaega o vailaʻau, o le anhydrous magnesium sulfate e lautele faʻaaogaina o se mea masani mo le gaosiaina o isi magnesium compound. I le fausiaina alamanuia, anhydrous magnesium sulfate o se vaega o le oona eleele sima. I le gaosiga o ABS ma EPS, o le anhydrous magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina o se polymer emulsion coagulant. I le gaosiga o alava na faia e le tagata, anhydrous magnesium sulfate o se vaega o le vai taele. I le taimi o le faʻamagoina ma le faʻamamaina o magnesia refractories, anhydrous magnesium sulfate e faʻaaogaina e faʻamautu ai le lanumeamata tino. I le gaosiga o le magnesium silicate, o le anhydrous magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina o se mea masani. Anhydrous magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina e faʻamautu ai le peroxide ma le perboride bleaching agents i detergents. Anhydrous magnesium sulfate o loʻo faʻaaogaina foi o se mea masani mo teuteuga.

Fetilaisa
O le magnesium fertilizer o loʻo i ai le aoga o le faʻateleina o fua o faʻatoaga ma faʻaleleia le lelei o le faʻatoaga. O le magnesium sulfate o le autu autu o le magnesium fertilizers. O le magnesium sulfate o loʻo iai ni fualaʻau aoga se lua, magnesium ma le sulfur, e mafai ona faʻaleleia atili ai fua ma lelei o faʻatoʻaga. O le magnesium sulfate e talafeagai mo mea toto uma ma tulaga eseese o le eleele, faʻatasi ai ma le lelei tele o faʻagaioiga, tele o faʻaoga, ma le tele o manaʻoga. O le magnesium o se elemeni taua mo mea toto. O le magnesium o se elemeni taua o le chlorophyll, o se faʻatosina mai le tele o enzymes, ma e aofia ai i le synthes synthes. O le faʻailoga o le magnesium le lava i faʻatoʻaga muamua aliali mai luga o laʻau tuai laulaʻau, ma le chlorosis i le va o uaua, pogisa lanumeamata mataʻutia foliga mai i le pito i lalo o laulaʻau, le lau suiga mai lanumeamata lanumeamata i samasama poʻo paʻepaʻe, ma enaena po o lanu viole poʻo faʻavalalata sau O le vao, soybeans, pinati, fualaʻau, araisa, saito, rai, pateta, vine, tapaa, suka, suka suka, moli ma isi mea totō e faʻapea ona lelei le faʻatauina o le magnesium. Magnesium fetilaisa e mafai ona faʻaaogaina o faʻavae faʻalaʻau poʻo lavalava i luga. O le mea masani, o le 13-15 kg o le magnesium sulfate e faʻaaoga i le mu. O le 1-2% magnesium sulfate solution o loʻo faʻaaogaina mo le teuina o laʻau (foliar spraying) i fafo atu o aʻa mo le sili sili ona lelei aafiaga i le amataga o le faʻatupuina o laʻau. O le sulfur o se elemeni taua mo mea toto. Sulphur o se vaega o amino acids ma tele enzymes. E auai i le redox gaioiga i mea toto ma o se vaega o le tele o vailaʻau. O faʻailoga o le faʻatupulaia o le sulfur deficit e tai tutusa lava ma le le lava o le nitrogen, ae e masani lava ona aliali mai i luga o le laʻau ma i luga o tamaʻi laʻau, ia e faʻaalia o ni pupuʻu laʻau, lanu samasama o le laau atoa, ma mumu mumu poʻa. O fualaʻau e pei o le laufanua lafulemu, soybeans, pinati, fualaʻau, araisa, saito, rai, pateta, vine, tapaa, suka, suka suka, ma moli e tali lelei atu i le faʻalaʻilaina o le sulfur. E mafai ona faʻaaogaina le fetilaisa o le sulfur e avea ma faʻatauʻeleʻele poʻo lavalava i luga. O le mea masani, o le 13-15 kg o le magnesium sulfate e faʻaaoga i le mu. O le 1-2% magnesium sulfate solution o loʻo faʻaaogaina mo le teuina o laʻau (foliar spraying) i fafo atu o aʻa mo le sili sili ona lelei aafiaga i le amataga o le faʻatupuina o laʻau.


Taimi Post: Nov-16-2020